BC Timișoara – BCMU Pitești 82-76! Leii din Banat leagă două victorii consecutive și intră din nou în hora pentru locurile fruntașe!

1 noiembrie 2012 16:40Nici un comentariuViews: 45

Timișoara se impune în fața argeșenilor cu 82-76. Finalul partidei a fost unul dramatic, gazdele având mari emoții pentru cea de-a patra victorie din acest campionat. Piteștenii au început mai bine sfertul patru reușind să conducă cu un avantaj minim 70-67. La acest scor a ieșit în evidență căpitanul Robert Sarovici care a egalat la 73 cu o triță care a ridicat în picioare Sala Olimpia. Cu un minut și 46 de secunde înainte de final, bănățenii s-au desprins la +5, 77-72, grație unui alley-up finalizat de Archie. Oaspeții au cerut două time out-uri, însă în timpul de odihnă nu au mai reușit să își adune energia pentru a forța egalarea și eventual o victorie.

Robert Sarovic a avut 18 puncte, 7 recuperări, Zlatko Jovanovic a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, Ivan Jelenic a marcat 11 puncte, a dat 3 pase decisive, Dominique Archie a terminat cu 11 puncte, 7 recuperări, iar Delvon Johnson a avut 10 puncte și 6 recuperări pentru Timișoara.

BC Timișoara – BCMU Pitești 65- 65 după 30 de minute de joc

Timișorenii nu au reușit să păstreze cadența avută în sfertul doi și le-au permis vizitatorilor să întoarcă meciul în favoarea lor. În sfertul decisiv cele două formații au intrat la egalitate 65-65. Timișorenii au reușit să îi țină la distanță pe adversari opt minute, timp în care au condus chiar și la 8 puncte, 58-50, doar că ceva inexplicabil s-a întâmplat în jocul echipei. În ultimele două minute al sfertului 3 piteștenii au avut un run de 10-0 și au recuperat intrând în ultimul minut de joc în avantaj 64-62. Ultimele 60 de secunde au fost dramatice. Oaspeții s-au apărat agresiv și cu toate acestea Timișoara a marcat 3 puncte, iar piteștenii doar două. Ultimele 10 minute ale întâlnirii sunt decisive pentru ambele formații. Rămâneți pe Tmpress.ro pentru a afla rezultatul final, marcatorii și pentru a viziona momentele surprinse din timpul meciului.

[nggallery id=441]

BC Timișoara – BCMU PItești: 49 – 44 la pauza mare

Timișorenii nu doar că au reușit să recupereze cele 7 puncte handicap avute la pauză, dar, mai mult, au reușit să și întoarcă soarta partidei, intrând la cabine cu un avantaj de 5 lungimi. A fost un sfert aproape perfect pentru elevii  antenorul Predrag, care și-au surclasat adversarii orice aruncare trecând prin plasa coșului adversar. De partea cealaltă, vizitatorii n-au arătat în acest sfert nici măcar jumatate din ce au arătat în primele 10 minute. Amfitrionii intră așadar la pauză cu un avantaj minim care la finalul întâlnirii ar putea fi decisiv. Live text-ul continuă pe Tmpress.ro cu relatările  sfertului 3 și 4.

BC Timișoara – BCMU Pitești 18-25 după primul sfert

Coșmarul timișorenilor din sezonul trecut, jucătorii de la BCMU Pitești au venit la Timișoara cu gândul de a lua cele două puncte puse în joc. Asta s-a văzut în primul sfert când oaspeții au condus pe toate cele 10 minute ale confruntării. Chiar dacă nu au punctat pe tabela de marcaj, gazdele au punctat la impresia artistică. Delvon Johnson și Dominique Archie au reușit două allay – upuri care au ridicat în piciare Sala Olimpia. Doar primele 3 minute ale partidei au fost echilibrate, oaspecții reușind să se desprindă la cinci lungimi la jumătatea sfertului inaugural, 9 -14. Antrenorul gazdelor a simțit momnetul greu prin care trece echipa sa și a cerut timp de odihnă. Alb-violeții au egalat la 14, au condus 16-14, însă din nou oaspeții au revenit în joc preluând conducerea 19- 16, 21-16, 23-16. La acest scor, Delvon Johnson a ratat două libere și a fost momentul în care a fost schimbat cu Bogdan Popescu. În sfertul secund se intră cu 25-18 în favoarea argeșenilor, iar pe bănățeni îi așteaptă un meci extrem de greu. Rămâneți pe Tmpress.ro pentru a afla ce se întâmplă în celelalte trei sferturi.

Minutul 1 – a început partida. Iată cei zece jucători care se vor înfrunta în această partidă

BCMU începe în formula: Kinloch, Baroc, Johnes, Gennie, Neguț, în timp ce Timișoara are urmăytorii jucători pe parchet: Jovanovici, Jelenici, Căpușan, Archie și Johnsson. Rămâneți în continuare pe Tmpress, după primul sfert o să venim cu informații noi.
________________________________

BC Timișoara și BCMU Pitești a fost în sezonul trecut unul dintre cele mai interesante confruntări atât în campionat cât și în Cupa României. În sezonul regulat a fost egalitate perfectă, argeșenii câștigând la Timișoara, în timp ce bănățenii s-au impus la Pitești.

Meciul decisiv a avut loc în Cupa României, atunci când echipa care a terminat sezonul regulat în partea a doua a clasamentului a ciupit trofeul după un 91-78 în finala disputată în București. În acest an, până acum cele două echipe sunt aproape la egalitate. Oaspeții din această seară au 6 meciuri jucate și au câștigat trei, în timp ce gazdele au 5 partide, din care 3 victorii și două înfrângeri.

Cu un meci mai mult disputat decât BC Timișoara, baschetbaliștii de la BCMU Pitești au marcat mai mult decât bănățenii. Argeșenii au o medie de 86,3 puncte pe meci, în timp ce alb-violeții de pe Bega marchează o medie de 85,4 puncte. Mai mult, oaspeții din această seara au recuperat mai multe mingi, 36,2 față de doar 28 ale timișorenilor.

Leii din Banat compensează însă la nivelul aruncărilor. De după linia de 6,25 metri, timișorenii au un procentaj aproape dublu (42,9) față de Piteșteni (25,8) iar de la 2 puncte au 60,5 față de 56,6 procente ale vizitatorilor. Stilul de joc al celor două echipe este complet diferit. Amfitrionii se bazează pe un joc colectiv, dovadă că Zlatko Jovanovici, cel mai bun pasator are de două ori mai multe pase decisive (7,4) decât cel mai bun pasator al oaspeților, Pankracije Barac (3,3).

De altfel, cei doi sunt și cei mai buni marcatori ai celor două echipe, croatul din Pitești având o medie de 16 puncte pe meci față de cele 13,8 ale lui Jovanovici. Partida va fi arbitrată de tricoul Ciprian Stoica, Laszlo Bukurești și Bogdan Podar.

Pentru a vedea cum se desfășoară întâlnirea dintre cele două formații rămâneți pe www.tmpress.ro și urmăriți partida în format live text.

Cu 15 minute  înainte de începerea partidei din Sala Olimpia, în tribune sunt circa 1.000 de persoane. Meciul de astăzi va consemna o premieră pentru echipa alb-violetă, parrida urmând să se discute cu două tabele de marcaj. Noua tabelă a fost special achiziționată pentru partida pe care echipa timișoreană le va sustine în Euro Chalange, doar în Timișoara și București  existând o astfel de tabelă performantă.

Tags:

Lăsați un comentariu


Free mockups